NIEUWS 2019

19-02-2019

44 jaar carnaval met de Donderjagers

BOEKEL - Het is carnaval 1975. De Knöllekes in Boekel hebben behoefte aan een eigen kapel. Enkele muzikanten besluiten spontaan muziek te maken op de carnavalsmaandag. Wat later bleek was dit het begin van een kapel die 44 jaar later nog steeds de muziek maakt tijdens carnaval en ook daarbuiten; De Donderjagers.
Officieel werd De Donderjagers opgericht op 14 augustus 1975. Dus is 2019 het de 44e carnavalsjaar voor de groep. In al die jaren hebben ze niet een keer verstek laten gaan. Als hofkapel van de Knöllekes waren ze steeds paraat. Liefst 41 prinsen zijn door De Donderjagers begeleid. Sinds enkele jaren zijn de muzikanten niet meer actief als hofkapel. Toch zijn ze elke carnaval nog in bedrijf. En ook buiten carnavalstijd laten De Donderjagers van zich horen. Vele festivals en braderieën konden rekenen op hun deelname. Landelijke bekendheid verwierven De Donderjagers als "Leontien van Moorsel band". Vele wielerwedstrijden werden opgeluisterd. Meer dan twintig keer waren De Donderjagers in het buitenland te vinden. Hoogtepunt in de carriëre was het optreden in het Heineken Holland House tijdens de Olympische spelen in Barcelona en het optreden in Hamilton en Toronto in Canada. Ook voor enkele tv-optredens werden De Donderjagers al gevraagd.
Opmerkelijk is het fijt dat het verloop van muzikanten in de kapel zeer klein is. Twee leden zijn al vanaf het eerste uur gewaardeerde krachten. Diverse mannen zijn al meer dan 35 jaar lid. Vooral bekend zijn de Donderjagers door hun "aanstekelijk" muziekrepertoire: herkenbaar, recht uit het hart zonder bladmuziek.
Het jubileum wordt door De Donderjagers het hele jaar gevierd, te beginnen met het 44e carnaval.

foto's\nieuws19\collage 2.jpg05-02-2019

Nieuw lid de Donderjagers

Op zaterdag 2 februari, is Randy van Venrooy de Donderjagers komen versterken. Op die dag trad Randy af als Prins Randy van De Knöllekes. Randy is een begenadigd saxofoon speler, die het "vak" leerde bij de Opdonders. Al enige tijd loerde De Donderjagers op versterking. Eindelijk is het gelukt om weer een prima muzikant aan de groep toe te voegen. Randy SUCCES.
Tegelijkertijd namen De Donderjagers afscheid van Jo en Cleem. Deze beide heren zijn al benoemd tot dassendrager der Donderjagers.
Jo en Cleem, bedankt voor jullie inzet

foto's\nieuws19\randy.jpg
Terug naar boven
Nieuws 2018
Nieuws 2016
Nieuws 2015
Nieuws 2014
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws voor 2008